Whatsapp opkuisen

Bijna iedereen maakt het wel eens mee dat zijn of haar opslagruimte op de smartphone vol is. Je kan afbeeldingen verwijderen of nog een paar dingen controleren maar vaak is ook whatsapp de boosdoener. Door de overvloed van afbeeldingen en video’s die je in de loop der jaren ontvangt kan er ook veel ruimte van je toestel naar dit programma gaan. Tegenwoordig beschikt whatsapp ook over een volwaardig databeheer. Op deze manier kan je op enkele minuten tijd heel ruimte vrijmaken op je toestel.

1. Je opslag bekijken

Open whatsapp, druk vervolgens op de drie puntjes en kies instellingen. Daar neem je opslag en data om dan het onderdeel opslag beheren te openen. Hier kan je zien hoeveel ruimte alle media in beslag nemen en hoeveel er nog vrij is. Door middel van een kleur laat whatsapp ook zien hoeveel data er ten opzichte van de totale data verbruikt wordt.

2. Veelverbruikers

Vervolgens krijg je de items die groter zijn dan 5Mb of vaak doorgestuurd. Onder vaak doorgestuurd verstaat Whatsapp vijf keer of meer doorgestuurd. Je krijgt telkens een miniatuur te zien en de grootte van dit bestand. Van hieruit kan je ook een selectie maken en wissen.

3. Per Chat

Een laatste categorie is per chat. Ze staan gerangschikt op de ingenomen ruimte en van daaruit kan je ook deze bekijken en eventueel wissen.