Diverse computertips

Hieronder kan je diverse computertips vinden:

Internetcriminelen

Valse mails kan je dikwijls herkennen aan de schrijffouten. Ga nooit in op vragen om codes enz….. Twijfel je ? Bel dan naar de bank of andere leverancier die je zou contacteren. Telefoon van Microsoft ? Die bellen je niet zelf op en zeker al niet in het Engels. Bij twijfel (of als je toch prijs hebt)  mag je ook altijd BTA SUPPORT NET contacteren en dan bekijken we het samen.

Laptop vastgelopen

Als je toestel echt niet meer wil kan je hem best opnieuw opstarten. Als dat niet gaat via uitschakelen en opnieuw opstarten dan is het beste dat je kan doen op de aan/uit knop drukken totdat het toestel uitvalt.

Maak gebruik van Sneltoetsen

Sneltoetsen kunnen heel handig zijn en bewijzen vaak hun nut. Met handige toetsencombinaties kan je je computer snel gaan bedienen. Uiteindelijk geraak je er zo mee vertrouwd dat het vanzelfsprekend wordt en tijd bespaard.  Voorbeelden: Ctrl + c: een geselecteerd item kopiëren, Ctrl + v: een geselecteerd item plakken, Ctrl + z: een actie ongedaan maken, Ctrl +  a: alles selecteren , ctrl + p : printen. Het aanleren vergt wat tijd en oefening maar is de moeite waard.

Uitgebreide lijst van sneltoetsen: http://www.sneltoetsen.com/sneltoetsen_windows.html


Snelkoppelingen

Snelkoppelingen naar mappen of websites die je vaak gebruikt kan je ook wat tijd besparen. Je kan deze aanmaken door in de verkenner met de rechtermuisknop te klikken op naar kopiëren naar en vervolgens bureaublad snelkoppeling maken nemen. Voor websites kan dat best via de favorieten /koppelingen in je browser.

Overzicht houden in je mailbox

Tracht in je mail account een duidelijke mappenstructuur te maken zodat je achter je mails beter kan terugvinden. Bvb de mappen vriend en familie, moppen en grapjes en To Do’s. Als je je mail uit de inbox hebt gelezen is het verstandig deze direct te archiveren in die mappen. Zoeken gaat de laatste jaren ook beter en beter via de zoekfunctie in diverse programma’s.

Share this post: