De mogelijkheden van de windows 10 startknop

De mogelijkheden van de windows 10 startknop
In Windows 10 gebruiken we regelmatig de startknop. Via deze knop kunnen we programma’s openen of zetten we onze pc uit. Maar je kan veel meer met die startknop, klik maar eens met de rechtermuisknop op die startknop en je krijgt allerlei opties.

Links klikken op de startknop

Links klikken op de startknop


Eerst wil ik het nog eens hebben over het links klikken op de startknop.

Je kan daar inderdaad je pc in slaapstand zetten, herstarten of uitzetten. Als je op het tandwieltje klikt kom je in de windows-instellingen terecht. Door op de knoppen afbeeldingen en documenten te klikken kom je rechtstreeks in die mappen op de verkenner terecht. Als je op het mannetje klikt tenslotte kan je naar je account gaan met de bijhorende opties.

Ook heel interessant is het links klikken op de startknop en dan gewoon beginnen typen. Dan activeer je de zoekfunctie.Rechts klikken op de startknop

Rechts klikken op de startknop


Als je rechts klikt de startknop krijg je het menu dat je hier ziet.
Dit zijn de belangrijkste opties:

Taakbeheer
Hier kan je onder andere zien welke programma’s je hebt open staan en kan je degenen die zouden vasthangen geforceerd afsluiten. Je kan ook zien welke programma’s mee worden opgestart met de pc. Je hebt ook hier de verschillende snelkoppelingen naar zoeken, verkenner……

Netwerkverbindingen
Nog een interessante optie is de knop netwerkverbindingen. Je krijgt dan een overzicht met de verbonden netwerken , je kan daar ook meer info zien en bepaalde handelingen doen bij problemen.
Systeem
Wil je weten hoeveel geheugen er in je toestel zit of welke processor je hebt. Dat kan je ook via deze menu snel vinden. Je neemt de optie systeem en zie in één oogopslag je info.

Bureaublad
Ook heel interessant is de optie bureaublad wanneer er teveel programma’s openstaan kan je zo snel naar het bureaublad. Nog sneller is de knop te gebruiken die helemaal rechts in de taakbalk staat.